Új korszak kapujában

Hír Vissza

Új korszak kapujában

A Budapest Eagles a bajnok ellen mutatkozik be a HFL-ben.

Tekintve, hogy már csak egyetlen nap van hátra az első kirúgásig a magyar amerikai futball legmagasabb osztályában, nagyon nehéz szavakba önteni azt a túlfűtött várakozást, ami átjárja a TD Store Eagles játékosainak és edzőinek minden pillanatát. Ilyenkor igazán nehéz az amatőr sportolók munkáltatóinak és tanárainak élete, hiszen ebben a módosult tudatállapotban semmi esély érdemi munkavégzésre vagy tanulásra. A gondolatok kizárólag a formációk, a playek és a mozdulatok körül forognak. Az izgalom fokozhatatlan.

Mindannyian úgy várjuk a ma éjszakát, mint egy hat éves kisfiú a szentestét, hogy holnap megkapjuk végre, amire oly rég óta vártunk: no, nem a zöld biciklit, de a füstpatronok kénes illatát, az ereinkben lüktető vér fülsüketítő dobogását, a lelátóról zengő ’Defense go’-t, az ütközésekkel együtt járó hatalmas adrenalin löketeket, végül pedig a kimerültség édes fájdalmát.
Jóllehet van köztünk néhány HFL-t és nemzeti válogatottat is megjárt veterán, a csapat jelentős része még sosem játszott a nagyfiúkkal. A TD Store Eagles HFL keretének döntő többsége a Divízió 2 óta masírozik a Sasokkal, és az újonnan érkezők nagyobbik része is alacsonyabb osztályban szereplő csapatokban játszott korábban. Így nekik (nekünk) olyan ez, mint amikor tizenévesen, ártatlanul a nagy napra készültük azzal a régóta áhított formás kis szőkével.
De legyen szó fiókáról vagy veteránról, régi vagy új sasról, edzőről vagy játékosról, mindenkit szétfeszít az izgalom és a bizonyítási vágy. Tudjuk, hogy sokan nem vesznek minket komolyan. Tudjuk, hogy két éve még a harmadosztályban játszottunk. Tudjuk, hogy a regnáló bajnok lesz az első ellenfelünk. De azt is tudjuk, amit más nem: azt, hogy készen állunk. A támadósor és a védelem is kiválóan összecsiszolódott a felkészülési időszakban, de még inkább az együtt töltött évek alatt.
Aki mégis félvállról vesz minket, az magára vessen.

2018-03-23 14:36:09