Szombat délutáni jutalom játék

Beszámoló Vissza

Szombat délutáni jutalom játék

Pásztor Péter újabb sorai az utolsó meccsről a döntő előtt

Jutalomjátékra gyűltek össze az Budapest Eagles játékosai, edzői és szurkolói szombaton az Építők pályán. A döntő előtti utolsó gálaelőadáson a Miskolc Renegedes volt az Eagles partnere. A mérkőzésnek igen kevés tétje volt, a Sasok már biztosították részvételüket a Divízió 1 döntőjében egy alapszakasz második hellyel, a Renegades pedig kizárólag akkor tudna lecsúszni a dobogó harmadik fokáról, ha ma délután a Budapest Cowbells 2 felülkerekedne az alapszakasz bajnok Fehérvár Enthroners csapatán (Update: nem történt meglepetés, 57-0-ra nyertek a Koronázók).
Amilyen rosszul kezdődött a mérkőzés Eagles szempontból, annyira jó lett a vége. Rögtön a legelső playben elvesztette a labdát az offense, ám a védelem 3 játék után leparancsolta a pályáról a miskolci támadókat. Ezt az első félidőben még 4-szer megismételték. Az első 5 drive-ban a Miskolcnak összesen -8 yardot sikerült megtennie, és csak a félidő utolsó támadósorozatában sikerült összehozniuk egyetlen első kísérletet. Ekkorra azonban az offense már eldöntötte a mérkőzést. Lamarco Crawford egyedül 3 touchdownt szerzett csak az első negyedben két elkapás és egy futás végén. A második negyedben Lehmann Albert is futott egy hatpontost, Osvald Ádám pedig passzolt még két touchdownt, ezúttal Dobos Attila és Victor Allen Williams Jr. húzták be a hosszú átadásokat.
A kis tétnek és a nagy előnynek köszönhetően a Boda Gábor vezette edzői stábnak lehetősége nyílt többet forgatni a játékosokat a pályán és trükkösebb játékokat kipróbálni a labda mindkét oldalán. Ennek a megváltozott munkarendnek köszönhetően e sorok írója (Pásztor Péter) is hozzájárulhatott a csapat győzelméhez két labdaszerzéssel (egy leütött negyedik kísérlettel és egy interceptionnel). A védőfalban Hibó Martinnak egy kiejtett labdát sikerült megszereznie, Victor Williams pedig egy onside kicket szedett össze sikeresen (talán kettőt is, ám a bírók nem jutottak megegyezésre a ’kint volt vagy nem’ kérdésben, így inkább lefújták az első félidőt).
A második játékrész hasonlóan rosszul kezdődött, mint ez első, ám ezúttal a védősor aludt át egy playt, aminek egy nagyon hosszú miskolci futás lett a vége. Néhány játékkal később a Renegátok a célzónát is megtalálták. Ezekre a pontokra az Osvald-Crawford dinamit duó még válaszolt, de a mercy rule miatt folyamatosan futó óra nagyon hamar véget vetett a parádénak. Cápeti végül 5 hatpontost osztott ki, Didi pedig 4 alkalommal ért be az end zone-ba. Pintér Patrik 5-ből 5 extrát vágott be és sikeresen kivitelezett egy (vagy két) onside kicket.
A 2017-es szezont tehát egy fölényes, 47-7-es győzelemmel sikerült zárni a Sasoknak, ami után kezdődhet a két hetes intenzív felkészülés a bajnoki döntőre.

2017-07-02 21:26:15