Kezdődik a szezon!

Hír Vissza

Kezdődik a szezon!

Véget ért a több hónapos várakozás, újra amerikai focitól hangos az ország.

Hogy mi? NFL? Nem, dehogy! A hazai utánpótlás bajnokság veszi kezdetét ezen a hétvégén.
Az Eagles fiataljai csakúgy, mint tavaly, idén is Wanderers néven indulnak a bajnokságokban, ezúttal a Dabas Sparks és a Békéscsaba Raptors játékosaival karöltve. A három csapat 30 ifjú titánja egy intenzív és kimerítő edzőtáboron vett részt augusztus elején, ahol napi kétszer két-két és fel órányi feszes tempójú tréningen, pihenésképp pedig alapos elméleti felkészülésen estek át. A raptors-os sparks-os srácok azóta is rendszeres és örömmel látott vendégei az Eagles edzéseknek, amik mostanában a junior szezonra való felkészülés jegyében telnek.
A nyitómeccsen, szombaton Nyíregyházára utaznak a fiókák, ahol a Tigers és a Mikolc Renegades közös csapata várja őket. A 14 órás kezdőrúgással nemcsak az érintett csapatok, de ez egész mezőny számára kezdetét veszi a 2017-es U19-es bajnokság.
Három hetes pihenés után az első hazai mérkőzést szeptember 30.-án a Győr Sharks ellen vívják a fiúk. Október 15.-én a Dunaújvárosi vendégjáték, 22.-én pedig Cowbells elleni hazai a teljes program. A további indulók a Budapest Wolves, az Enthroners, a Gladiators és a Miskolc Steelers.
Mivel a szezon mindössze 4 mérkőzésből áll, a tét minden meccsen nagy. A 9 induló közül csak 4 juthat be a november 5.-i elődöntőbe, ahol azonban már bármi megtörténhet.
Utánpótlás bajnokságban nehéz esélyesről beszélni, hiszen évről évre változik minden csapat játékosállománya, ám a Wanderers kerete ezúttal is nagyon acélos. A srácok nagy része az Eagles2-ben vagy a Dabasban már a felnőttek közt is szerzett meccstapasztalatot, ami nagy segítségükre lehet most. Ráadásul az Egales fiataljai az utóbbi években rendre érmekkel a nyakukban zárták az utánpótlás csapatok küzdelemsorozatait – konkrétan az elmúlt két évben mindkét korosztályában sikerült a dobogóra állniuk. Tokaji Ferenc vezetőedző nagyon bízik a fiaiban, és határozott szándéka, hogy idén se szakadjon meg ezt a gyönyörű sorozat.
Fly Eagles! Go Wanderers!
Meccsnaptár:
http://mafsz.org/u19-2017/

2017-09-09 09:39:37