Interjú Viktorral

Interjú Vissza

Interjú Viktorral

Victor Allen William Jr. válaszolt pár kérdésre

Victor Allen William Jr. immár 2 éve erősíti a Budapest Eagles csapatát. Tavaly két veretlen szezonnal divízió 1-es, és 2-es bajnokként tért haza. Idén egy kiváló HFL szezon és egy Divízió 1-es ezüstérem áll a háta mögött. A szaksajtóban a legjobb Magyarországon játszó cornerbackként emlegetett játékossal kevéssel hazaindulása előtt, az I. Lupa Beach Flag Kupán beszélgettem.

Tudom, hogy nem vagy elégedett az ezüstéremmel, jóllehet ez volt az Eagles első szezonja a Divízió I-ben. Hogyan értékelnéd a csapat mostani szezonját? Érzékelsz valamiféle fejlődést?
Sosem fogom beérni a legjobbnál kevesebbel, szóval nem, nem örülök az ezüstnek. Mindazonáltal az Eagles kiváló úton halad, hogy nagyszerű csapattá váljon. Amit legjobban szeretek bennük, hogy ha voltak is hullámvölgyeink, kijöttünk belőlük és családként küzdöttünk tovább.

Gyakran mondod, hogy egy család vagyunk. Ez nagyszerűen hangzik, de valóban úgy érzed, hogy a csapattársaid a testvérükként bánnak veled? Az edzők és a vezetők fiukként tekintenek rád?
Igen, valóban sokat mondom ezt, mivel a család az, ami mindig ott van, ha összecsapnak a hullámok a fejed felett. Másrészt pedig a családod az, amiért a legkeményebben küzdesz. Szóval igen, itt mindenki bátyjaként és fiaként kezel, ők a magyar családom, és imádom őket.

Mit tartasz a legjobbnak az Eaglesben? Mi a siker kulcsa? Valószínűleg sem erősebbek sem gyorsabbak nem vagyunk a többi csapatnál, és mégis…
Mi a legjobb? Az, hogy a bajban nem egymásra kiabálunk, hanem egymást megemelve próbálunk kimászni a gödörből. A siker kulcsa? Kevesebbet hibázunk az ellenfeleinknél és kihasználjuk az ő hibáikat.

Mik azok a területek, ahol még volna hova fejlődni?
Elég sok területen erősek vagyunk, de persze mindig van hova fejlődni. Egészen biztos vagyok benne, hogy az edzők és a csapat vezetése mindent megtesz, hogy ez meg is történjen.

Tavaly azt mondtad nekem, hogy aki egyszer ide jön az USA-ból, az többet vissza sem akar menni. Mit szeretsz ennyire Magyarországban (illetve Európában)
Azt, hogy itt emberként bánnak velem. Nem nézik a bőröm színét. Ha végigsétálok az utcán senki nem áll meg és megy át az út túloldalára, és senki sem húzza be a zipzárt a pénztárcáján. Plusz mennyei az étel.

Remélem hamarosan Amerikában is változni fog a helyzet.
Én is. Remélem nem tart sokáig.

Azt mondtad a magyar konyha mennyei. Mi a kedvenced?
A gulyásleves és a lángos.

Kedvenc hely Budapesten?
A Citadella éjjel, onnan fényes és fenséges a város. Úgy érzem, mintha látnám a jövőm, ami ott mindig fényesnek tűnik.

Néha meccs előtt vagy után tollat látni a hajadban. Ezt meg tudnád magyarázni?
Persze. A felmenőim Amerikai Őslakosok és a sastoll az ő titkuk hordozója. Szóval megpróbáltam elhozni ide magammal az őseimet és az örökségem. Így Sasnak lenni, tudod, nekem még többet jelent, mármint spirituálisan.

Most pedig visszaindulsz az ősied földjére. Tervek a közeljövőben? USA-ban is fogsz focizni?
Igen, a Mariners-szel. Közben persze edzek, mint mindig, és igyekszem felkészülni a következő szezonra.

Az Eagles-szel?
Igen

Elvárások a 2018-as szezonra?
Mindent megnyerni. Muszáj, hogy magas elvárásaid legyenek. Határ a csillagos ég. Az édesanyám szokta mondani: „Nyúlj a Holdért, és ha nem is tudod megérinteni, akkor is a csillagok közt találod magad.”

2017-07-27 14:11:27