Döntő előtti főpróba

Beszámoló Vissza

Döntő előtti főpróba

A lámpafényes középszakaszról írt sorai Péternek

Miközben a Budapest Eagles játékosai a Forma-1 időmérőjét nézték a tévében, vagy a csajokat hajtották a strandokon, a csapat csendben bejutott bajnoki döntőbe történetének első divízió 1-es szezonjában.
A korábbi győzelmek most hozták meg a gyümölcsüket. Szombat délután ugyanis a Budapest Cowbells 2 felülkerekedett a Miskolc Renegedes csapatán, akik így már egy utolsó fordulós győzelemmel sem tudnák elvenni a Sasoktól a döntőt érő 2. helyezést.
Ilyen előzmények után utazott vasárnap a csapat Székesfehérvárra az Enthroners elleni döntő-főpróbára. A szervezés, a pálya és a hangulat kiváló volt, ahogy azt a First Fielden már megszokhattuk, bár a mérkőzés előtti vihar bizonyára sokakat otthon tartott. A meccs maga izgalmas volt, kőkemény, de nem épp szikrázó színvonalú.
Biztosan tudva, hogy ez a két csapat játssza a 3 héttel későbbi döntőt, úgy tűnt egyik fél sem terítette ki minden lapját. Az Eagles még hátrányban sem passzolt, az Enthroners játékhívója pedig a szokottnál jóval kevesebbszer adta a labdát a sztárfutója kezébe. A Fehérvár egészen odáig merészkedett, hogy a 4. negyedben már pályára sem küldte a kezdő irányítóját és futóját.
Védelemben mindkét csapat acélosnak bizonyult. A mérkőzés sztárja egyértelműen Madarász Attila volt, az Eagles linebackere, aki 3 labdát is elcsent a levegőből, és ebből egyet vissza is hordott 6 pontért. Támadásban azonban az Enthronersnek jött ki jobban a lépés. Az Eagles részéről csak Lamarco Crawford találta meg az ellenfél end zone-ját, még a mérkőzés elején. A Fehérvár azonban néhány sikeres hosszú passzal 28-13-ra behúzta a találkozót, amire leginkább a számolatlanul repülő sárga zászlókról fogunk emlékezni. Az Enthroners majdnem minden elkapóját megbüntették szükségtelen durvaságért, míg az Eagles támadó falembereit újra és újra feltartás miatt találták vétkesnek. Komolyabb sérülés szerencsére nem történt egyik oldalon sem.
A mérkőzés tanulsága könnyen kiolvasható: a döntő nem lesz sétagalopp. Az Enthroners remek csapat, de nem verhetetlen. Ha minden Sas teljes odaadással küzdi végig a következő 15 napot, meg tudjuk ismételni a tavalyi csodát, és elorozhatjuk az aranyat a Fehérvári Koronázóktól.
Hisz „mi a meccseinket az edzéseken nyerjük meg.”

2017-06-30 10:14:40