BAJNOK AZ EAGLES

Beszámoló Vissza

BAJNOK AZ EAGLES

A Budapest Eagles 35-13-as győzelmet aratott a Fehérvár Enthroners ellen a 2016-os Duna Bowl-on.

Izgalmas, küzdelmes, ám a vártnál nagyobb pontkülönbségű mérkőzést láthatott, aki kilátogatott a magyar Divízió II-es amerikai futball bajnokság székesfehérvári döntőjére.
A First Field kiváló kondícióban fogadta a csapatokat, a mérkőzés körítése, a szurkolók kezdeti lelkesedése méltó volt egy bajnoki döntőhöz. A közel 2000 néző székesfehérvári kétharmada azonban nem a megszokott látványt kapta, hiszen a két veretlen csapat közül ezúttal a vendégeknek jött ki jobban a lépés.
A küzdelem intenzitásáról, a játék keménységéről sokat elárul, hogy bár a mérkőzés sportszerű hangulatban zajlott, a bírói gárda összesen 240 jarddal büntette a csapatokat – nagyjából egyenlő arányban.
Az Eagles támadó fala az első playtől az utolsóig dominálta a line of scrimage-et. A kiváló blokkok mögött Zsila Dániel, Ragó László, Weisz Miklós, és Lehmann Albert megállíthatatlanul termelték a jardokat – előbbi kettő egy-egy alkalommal az ellenfél végzónáját is megtalálta. A 4-5 jardos futások ezen a meccsen Eagles részről a rosszabbak közé tartoztak. Éppen ezért Tokaji Ferenc támadó koordinátornak nem is kellett a két kiváló elkapóját, Mészáros Mártont és Dobos Attilát gyakori elkapásokkal dolgoztatnia. Osvald Ádám - akit később a mérkőzés legértékesebb játékosának választottak - azért kiosztott két touchdownt érő átadást a két tightendjének, Pető Jánosnak és Nagy Nándornak.
Mindeközben a labda másik oldalán a Koronázók nem találták a ritmust, a máskor oly pontos passzjátékukat csak rövid időkre sikerült beindítaniuk. Számottevő futójáték nélkül, folyamatos hátrányban hazárdjátékra kényszerült a Fehérvár. Bár az elkapóknak többször is sikerült üresre játszani magukat, és a támadó fal is tudott néhány másodpercnyi időt biztosítani az ügyesen mozgó Erős Márknak, az eagles-ös védők pedig nem egyszer csak szabálytalanul tudták megakadályozni az elkapást, mégsem sikerült tartósan jó támadójátékot produkálnia a hazaiaknak. Olykor az elkapók keze remegett meg a szoros követésben, máskor pedig a zsebet sikerült összeomlasztania az Eagles védőknek. Sramek mester fiai emellett kiválóan tartották a scimage line mögött a fehérváriak gyorslábú irányítóját. A kényszerű passzjáték végül vegyes eredményt hozott. Két látványos elkapott hatpontossal sikerült célba érnie a kékeknek, egy hosszú és igen szép drive végén azonban az Eagles cornerback-je, Nemes Ádám kezében landolt a labda (ahogy a szezonban 5 másik), amit hatalmas blokkok mögött sikerült egészen az ellenfél célterületéig visszahordania.
Összességében az Eagles minden csapategysége jobbnak bizonyult az ellenfelénél. A támadósor megállíthatatlanul haladt előre erőből; a védők időről időre meg tudták akasztani a Koronázók precíz játékát, több labdát is szereztek a mérkőzés folyamán; a speciális csapatban a visszahordások még úgy is működtek, hogy az ellenfél nem volt hajlandó Mészáros Marci felé rúgni a labdát, egy trükkös puntból sikerült első kísérletet kiharcolni, Pintér Patrik pedig ezúttal sem hibázott extra pontot. A Boda Gábor vezette edzői stáb láthatóan kiváló munkát végzett a fiúkkal. Az Eagles összeszedetten, fizikálisan és mentálisan felkészülten érkezett a mérkőzésre, és végig egyértelművé tette melyik a jobb csapat a pályán.
A szezonban és a döntőn mindkét csapat bebizonyította, hogy helye lehet a divízió 1-ben, ám míg a Fehérvárnak szeptemberben pótvizsgáznia kell a tatabányai Musztángok ellen, addig a Budapest Eagles a szombati győzelemmel már megszerezte az indulás jogát.
A Sasok tehát többé már nem fiókák, a 2017-es szezonban a Divízió 1-ben játszanak.
rnA képért köszönet Zsila Sándornak

2017-06-21 11:09:21