19 mérkőzés, 19 győzelem, 0 vereség.

Beszámoló Vissza

19 mérkőzés, 19 győzelem, 0 vereség.

828 szerzett és 78 kapott pont.

Ez a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles összesített mérlege az elmúlt 2 évben azokon a tétmérkőzéseken, amikor a két garnitúra nem egymás ellen lépett pályára.
Lehengerlő teljesítmény, ez aligha vitatható.
A két egyesület közös csapata, az E. Juniors 2015-ben U17-es bajnok és U19-es bronzérmes lett – mintegy előre vetítve a fényes jövőt. Ma a magyar amerikai futball két legfeltörekvőbb csapataként tartják számon fehérvári és a dél-pesti gárdát, amik 2016-ban a Divízió 2 küzdelmeiben domináltak, idén pedig már a Divízió 1-ben teszik ugyanezt. Az Ethroners „Fear the E” szlogenje tehát nagyon is helytálló a számok tükrében. Akár az Enthronerst, akár az Eaglest jelölje az E betű, az ellenfélnek érdemes felkötnie a protektoros nadrágot.
De mi történik, ha ez a két csapat egymással találkozik szembe?
Nos, elkezdődik az igazi móka! Olyan kemény adok-kapok és parázs hangulat, ami leginkább az egyenlő felek küzdelmét jellemzi. Rendellenesen sokszor áttört védelmek, és szokatlanul nagy nyomás alatt tartott támadósorok harcolnak a yardokért.
Az elmúlt két év tétmérkőzésein egyszer-egyszer sikerült elkapnia egymást a két E-nek. A 2016-os Divízió 2-es döntőn az Eagles aratott 35-13-as győzelmet, a 2017-es Divízió 1-es szezonnyitón pedig a Koronázók múlták felül a Sasokat 48-20 arányban. Ez a 48 pont egyébként több, mint amit az Eagles az elmúlt két év összes többi mérkőzésén kapott. A First Field átadása óta az Enthroners sosem engedett 14-nél több pontot, az Eagles pedig egyetlen egyszer sem vitt kevesebbet 31-nél. Egymás ellen természetesen el lehet felejteni ezeket a standardokat.
A hétvégén ez a két gárda csap össze újra egymással, és hiába nincs semmiféle matematikai tétje a mérkőzésnek, bizonyára a régi és az új fővárosban is mindenki meg akarja majd mutatni, hogy ki a legnagyobb kutya a HFL-től délre.
Mégis mi a rivalizálás, ha nem ez?
Mégis mi a rangadó, ha nem ez?

2017-06-21 11:15:23