AFWB Magyarországon

Hír

AFWB Magyarországon

Az AFWB (American Football Without Barriers) 2020 februárjában Magyarországra látogat!

A minden évben megrendezendő – ingyenes - amerikai futball tábor 2020 februárjában Budapesten kerül megrendezésre. A programon keresztül körülbelül 15 aktív és visszavonult NFL játékos fog tartani egy edzőtábort az érdeklődőknek. Több közönségtalálkozó és rengeteg program keretében mindenkinek lesz esélye találkozni az amerikai foci sztárjaival.

„Rendkívűl izgatottak vagyunk hogy Budapestre látogathatunk és hogy elhozhatjuk az AFWB-t, valamint az amerikai focit Magyarországra”. – Gary Barnidge, korábbi Pro Bowl NFL tight end – „Úgy gondoljuk hogy ez a magyar emberek számára óriási élmény lesz, és alig várjuk már hogy Budapesten legyünk!”

Az érkező játékosok neveiért, a tábor regisztrációjáért valamint további részletekért kövesd Facebook oldalunkat!
https://www.

2019-12-03 14:37:39

Tovább olvas
Serdülő hazai meccse

Beszámoló

Serdülő hazai meccse

Szombaton megszerezte első győzelmét Serdülő csapatunk

A mérkőzés megtekinthető YouTube-on.
/A felvételen nincs hang, szurkolóink a kamera mellett voltak a többit a fantáziátokra bizzuk. /

A grafikát szokás szerint köszönjük a Hungarian footballnak. .

2019-10-06 09:13:10

Tovább olvas
Diósdi pálya

Hír

Diósdi pálya

Egy kis segítség a könnyebb célbaéréshez

Egy kis segítség azoknak, akik nem voltak még a diósdi pályán.
Autóval: Diósd, Pacsirta utca 29.
útvonalterv

Tömegközlekedéssel: Diósd, Kaktusz utcáig

Tovább olvas
Győrnél jártunk

Beszámoló

Győrnél jártunk

Szombaton folytatódott a Junior szezon

A szokásunkat tartva, összefoglaló helyett, álljon itt most a Jahn Marietta képei.
Sérültjeinknek mielőbbi gyors felépülést kívánunk.


2019-09-29 12:30:01

Tovább olvas
Munka és Sport

Hír

Munka és Sport

Így forr össze a munka és a sport!

Támogatónk, a Hotel Interactive Kft. üzleti előadásán a fő téma, a digitális jövő a szállodák életében és az élő adások követésének trendje, de mint mindig, András megjeleníti csapatunk színeit és von érdekes párhuzamot Zach Ertz Super Bowl touchdownja és a Budapest Eagles között. További információ a cégről a facebook oldalukon és a

Tovább olvas
U 19 rajt

Beszámoló

U 19 rajt

Szombaton megkezdödőtt a Junior szezon is

A mérközés beszámolója helyett, álljon itt a mérközés linkje

Youtube link . . . .

2019-09-22 17:07:41

Tovább olvas
U17 rajt

Beszámoló

U17 rajt

Szombaton megkezdödőtt a Serdülő szezon

U17-es Sasfiókák elkezdték a szezont a Győr Sharks ellen\r\nTokaji Ferenc: Mérkőzéshez tartozik, hogy 15 játékos utazott és az első negyed után 12-0-ra vezettünk. Sajnos elfáradtak és elfogytak a srácok, de végig keményen harcoltak! Nagyon büszke vagyok rájuk!!!\r\nGrafikát köszönjük a Hungarian Footballnak. . . .

2019-09-15 10:27:32

Tovább olvas
Őszi edzések

Hír

Őszi edzések

Szeptember 10-én a nagy csapat is elkezdi az edzéseket

Visszaáll a régi rend újra indulnak az edzések.
Kedden 19:00 - tól a Panoráma Sportközpontban / Budapest, Kolozsvári Tamás u. 11, 1023 /
Csütörtökön 19:30 - tól a Spartacus sporttelepen /Pénzügyőr pálya /Budapest, Kőér u. 1/A, 1103/
Várunk mindenkit vissza az edzésekre. Mivel csapatunk nem tart TryOut-ot, így ha csatlakozni szeretnél a sasokhoz, látogass el egy edzésre, ott megtudhatsz minden fontos információt.

2019-09-06 11:56:48

Tovább olvas
Kezdődik az utánpótlás szezon!

Hír

Kezdődik az utánpótlás szezon!

Véget ért a nyár, a sasfiókák nem csak az iskolapadba szállnak vissza, hanem a szép zöld gyepre is.

Sasfiókák augusztus 23-25 között edzőtáborban voltak, hogy kellően megalapozzák az előttük álló szezont. A tábornak Fehérvár adott otthon a játékosainknak ugyanolyan ellátásban volt része, mint az előttük ott táborozó felnőtt amerikai football válogatottnak. Ezúton is köszönünk mindent.
Minden évben jellemző ránk, hogy más csapatok ifjai is csatlakoznak hozzánk, akik nem tudnának önálló csapatot indítani, mi szívesen engedünk nekik teret. Idén a DAK Acél Gorillaz, CFS Guardians Amerikai Futball szakosztály, Dabas Sparks és végül, de nem utolsó sorban a Diósd Saints.

2019-08-30 10:57:28

Tovább olvas
Új korszak kapujában

Hír

Új korszak kapujában

A Budapest Eagles a bajnok ellen mutatkozik be a HFL-ben.

Tekintve, hogy már csak egyetlen nap van hátra az első kirúgásig a magyar amerikai futball legmagasabb osztályában, nagyon nehéz szavakba önteni azt a túlfűtött várakozást, ami átjárja a TD Store Eagles játékosainak és edzőinek minden pillanatát. Ilyenkor igazán nehéz az amatőr sportolók munkáltatóinak és tanárainak élete, hiszen ebben a módosult tudatállapotban semmi esély érdemi munkavégzésre vagy tanulásra. A gondolatok kizárólag a formációk, a playek és a mozdulatok körül forognak. Az izgalom fokozhatatlan.

Mindannyian úgy várjuk a ma éjszakát, mint egy hat éves kisfiú a szentestét, hogy holnap megkapjuk végre, amire oly rég óta vártunk: no, nem a zöld biciklit, de a füstpatronok kénes illatát, az ereinkben lüktető vér fülsüketítő dobogását, a lelátóról zengő ’Defense go’-t, az ütközésekkel együtt járó hatalmas adrenalin löketeket, végül pedig a kimerültség édes fájdalmát.

2018-03-23 14:36:09

Tovább olvas
Kezdődik a szezon!

Hír

Kezdődik a szezon!

Véget ért a több hónapos várakozás, újra amerikai focitól hangos az ország.

Hogy mi? NFL? Nem, dehogy! A hazai utánpótlás bajnokság veszi kezdetét ezen a hétvégén.
Az Eagles fiataljai csakúgy, mint tavaly, idén is Wanderers néven indulnak a bajnokságokban, ezúttal a Dabas Sparks és a Békéscsaba Raptors játékosaival karöltve. A három csapat 30 ifjú titánja egy intenzív és kimerítő edzőtáboron vett részt augusztus elején, ahol napi kétszer két-két és fel órányi feszes tempójú tréningen, pihenésképp pedig alapos elméleti felkészülésen estek át. A raptors-os sparks-os srácok azóta is rendszeres és örömmel látott vendégei az Eagles edzéseknek, amik mostanában a junior szezonra való felkészülés jegyében telnek.
A nyitómeccsen, szombaton Nyíregyházára utaznak a fiókák, ahol a Tigers és a Mikolc Renegades közös csapata várja őket.

2017-09-09 09:39:37

Tovább olvas
Újra edzés!

Hír

Újra edzés!

augusztus 7.-én este 7-től újra edzés

A három hetes pihenőidőszak a végéhez közeledik, hamarosan újra Eagles-ös vállvédők csattogásától lesz hangos a Népliget!
A hangsúly egyelőre a küszöbön álló U17-es és U19-es junior szezonokra való felkészülésen lesz, ám eközben már a felnőttek is elkezdik az alapozást a 2018-as szezonra.
Ha valaki szeretné kipróbálni a sportot, vagy már próbálta és csatlakozna a Sasokhoz, ennél jobb alkalmat keresve sem találhatna. Új kezdet, új szezon, jöjjenek az új arcok!

És persze a régieket is várjuk vissza augusztus 7. -én este 7-kor a szokott helyen, az népligeti Építők pályán. .

2017-07-28 17:34:05

Tovább olvas
Interjú Viktorral

Interjú

Interjú Viktorral

Victor Allen William Jr. válaszolt pár kérdésre

Victor Allen William Jr. immár 2 éve erősíti a Budapest Eagles csapatát. Tavaly két veretlen szezonnal divízió 1-es, és 2-es bajnokként tért haza. Idén egy kiváló HFL szezon és egy Divízió 1-es ezüstérem áll a háta mögött. A szaksajtóban a legjobb Magyarországon játszó cornerbackként emlegetett játékossal kevéssel hazaindulása előtt, az I.

2017-07-27 14:11:27

Tovább olvas
Interview with Victor

Interjú

Interview with Victor

Victor answered some question

I know you are not satisfied with the silver medal, even though it was the Eagles’ first season in Division 1. How do you rate the last season? Do you see the team progressing? Are we heading to the right direction?
I will never settle for less than best, so no, I am not pleased with silver.
The Eagles organization is on the right track to becoming a great team. What I love about them is that we might have hiccups but we overcome them and fight as a family.


You always say that ’we are a familly’.

2017-07-27 14:07:35

Tovább olvas
Ezüstérem a Divízió 1-ben

Beszámoló

Ezüstérem a Divízió 1-ben

Éremmel zárta története első Divízió 1-es szezonját a Budapest Eagles amerikai futball csapat/család/közösség.

A szombati döntő nagy küzdelmet, jó játékot, ám a látottakhoz képest nem elég szoros mérkőzést hozott. Izgalom volt bőven, ám az Eagles döntő pillanatokban nagyokat hibázott, és a mérkőzés második negyedében lényegében megverte magát. Ha egy csapat a bajnoki döntőben 3-szor adja el a labdát gólvonal közeli szituációkban, az jó eséllyel ezüsttel a nyakában megy haza. Persze ez erős túlzás, a mérkőzés valójában ennél sokkal több izgalmat tartogatott:
A döntőt a védelmek kezdték erősebben, így Csehi Gyula labdaszerzése után 0-0-lal, Eagles támadással fordult a két csapat a 2. negyedre.

2017-07-18 13:15:45

Tovább olvas
Elérkezett a hét, amire oly rég vártunk.

Beszámoló

Elérkezett a hét, amire oly rég vártunk.

A bajnoki döntő hete.

Szombat este már ott fog lógni az érem minden Sas és Koronázó nyakában épp úgy, mint egy éve ilyenkor. Remélhetőleg pontosan ugyanolyan színű érem.
A világ nagyot fordult egy év alatt. A Fehérvár Enthroners jelentős erőket mozgósított a tavalyi döntős csapat további erősítésére. Kiváló játékosok érkeztek hozzájuk az Egyesült Államokból, illetve a holland és a német élvonalból, az itthonról igazolt tehetségekről nem is beszélve.

2017-07-11 08:41:36

Tovább olvas
Szombat délutáni jutalom játék

Beszámoló

Szombat délutáni jutalom játék

Pásztor Péter újabb sorai az utolsó meccsről a döntő előtt

Jutalomjátékra gyűltek össze az Budapest Eagles játékosai, edzői és szurkolói szombaton az Építők pályán. A döntő előtti utolsó gálaelőadáson a Miskolc Renegedes volt az Eagles partnere. A mérkőzésnek igen kevés tétje volt, a Sasok már biztosították részvételüket a Divízió 1 döntőjében egy alapszakasz második hellyel, a Renegades pedig kizárólag akkor tudna lecsúszni a dobogó harmadik fokáról, ha ma délután a Budapest Cowbells 2 felülkerekedne az alapszakasz bajnok Fehérvár Enthroners csapatán (Update: nem történt meglepetés, 57-0-ra nyertek a Koronázók).
Amilyen rosszul kezdődött a mérkőzés Eagles szempontból, annyira jó lett a vége. Rögtön a legelső playben elvesztette a labdát az offense, ám a védelem 3 játék után leparancsolta a pályáról a miskolci támadókat.

2017-07-02 21:26:15

Tovább olvas
Döntő előtti főpróba

Beszámoló

Döntő előtti főpróba

A lámpafényes középszakaszról írt sorai Péternek

Miközben a Budapest Eagles játékosai a Forma-1 időmérőjét nézték a tévében, vagy a csajokat hajtották a strandokon, a csapat csendben bejutott bajnoki döntőbe történetének első divízió 1-es szezonjában.
A korábbi győzelmek most hozták meg a gyümölcsüket. Szombat délután ugyanis a Budapest Cowbells 2 felülkerekedett a Miskolc Renegedes csapatán, akik így már egy utolsó fordulós győzelemmel sem tudnák elvenni a Sasoktól a döntőt érő 2. helyezést.
Ilyen előzmények után utazott vasárnap a csapat Székesfehérvárra az Enthroners elleni döntő-főpróbára.

2017-06-30 10:14:40

Tovább olvas
19 mérkőzés, 19 győzelem, 0 vereség.

Beszámoló

19 mérkőzés, 19 győzelem, 0 vereség.

828 szerzett és 78 kapott pont.

Ez a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles összesített mérlege az elmúlt 2 évben azokon a tétmérkőzéseken, amikor a két garnitúra nem egymás ellen lépett pályára.
Lehengerlő teljesítmény, ez aligha vitatható.
A két egyesület közös csapata, az E. Juniors 2015-ben U17-es bajnok és U19-es bronzérmes lett – mintegy előre vetítve a fényes jövőt. Ma a magyar amerikai futball két legfeltörekvőbb csapataként tartják számon fehérvári és a dél-pesti gárdát, amik 2016-ban a Divízió 2 küzdelmeiben domináltak, idén pedig már a Divízió 1-ben teszik ugyanezt.

2017-06-21 11:15:23

Tovább olvas
Visszaemlékezés a Cowbells 2 meccsre

Beszámoló

Visszaemlékezés a Cowbells 2 meccsre

Pásztor Péter újabb remek beszámolója

Vasárnap kezdődött a középszakasz, de egy döntős hely már el is kelt az idei Fezen Divízió 1-ben. A Székesfehérvár Enthroners biztosította be a helyét a fináléban egy Miskolc Renegades elleni magabiztos, 55-0-s győzelemmel.
Eközben azonban az Eagles sem tétlenkedett. A Budapest Cowbells kettes számú csapata „utazott” hozzánk az Építők pályára.
Jóllehet a csapatokat szikrázó napsütés és tikkasztó kánikula várta, a Sasok feje fölött sötét fellegek gyülekeztek.

2017-06-21 11:09:37

Tovább olvas
Mert a sasfiókák most tanulnak repülni!

Beszámoló

Mert a sasfiókák most tanulnak repülni!

Pásztor Péter beszámolója a második számú csapatunk egész évéről

A budapesti Sasfiókák számára múlt vasárnap véget ért a szezon, vessünk hát egy pillantást a kitűzött célokra és az elért eredményekre.
A tavalyi divízió 2-es döntő után a Budapest Eagles vezetése ambiciózus célt tűzött ki maga elé: két csapatot kívántak indítani a MAFSZ 2017-es küzdelmeiben, egyet a Fezen Divízió 1-ben, egyet pedig a BerénySport Divízió 2-ben. A csapat játékosállománya olyan nagyra duzzadt az elmúlt évek során, hogy képtelenség volt mindenkinek elegendő játékidőt biztosítani, így kézenfekvőnek tűnt ez a megoldás.
A divízió 2-es csapatban a fiatalabb, illetve kevésbé tapasztalt játékosok komoly rutinszerzési lehetőséghez jutottak, ami nagy hasznukra lehet a felsőbb osztályokban akár idén, akár a jövőben. Mindeközben az edzőknek is alkalma volt élesben szemügyre venni az elkövetkező szezonok kezdő játékosait.

2017-06-21 11:09:35

Tovább olvas
A miskolci túra

Beszámoló

A miskolci túra

Pásztor Péter sorai a Miskolci meccsről

A Divízió I. alapszakaszának végeztével elérkezett az ideje egy kiadós szezonértékelőnek, illetve az előttünk álló teendők számbavételének.
A Budapest Eagles történetének első divízió I-es szezonja egy kijózanító vereséggel indult. Március 26. -án Székesfehérvárra utaztunk, ahol a tavalyi div.

2017-06-21 11:09:31

Tovább olvas
LEGYÉL TE IS SAS !

Hír

LEGYÉL TE IS SAS !

Gyere és csatlakoz hozzánk!

Sziasztok!rnAkinek van kedve csatlakozni egy jó hangulatú, összetartó csapathoz, azokat várjuk sok szeretettel minden hétfőn és szerdán edzéseinken.
Jelentkezni lehet a helyszínen, illetve üzenetett is írhatsz nekünk!rnGyertek és szárnyaljatok velünk!Sziasztok!rnAkinek van kedve csatlakozni egy jó hangulatú, összetartó csapathoz, azokat várjuk sok szeretettel minden hétfőn és szerdán edzéseinken.
Jelentkezni lehet a helyszínen, illetve üzenetett is írhatsz nekünk!rnGyertek és szárnyaljatok velünk!rnrnA képért köszönet Gombalovasnak. . .

2017-06-21 11:09:25

Tovább olvas
BAJNOK AZ EAGLES

Beszámoló

BAJNOK AZ EAGLES

A Budapest Eagles 35-13-as győzelmet aratott a Fehérvár Enthroners ellen a 2016-os Duna Bowl-on.

Izgalmas, küzdelmes, ám a vártnál nagyobb pontkülönbségű mérkőzést láthatott, aki kilátogatott a magyar Divízió II-es amerikai futball bajnokság székesfehérvári döntőjére.
A First Field kiváló kondícióban fogadta a csapatokat, a mérkőzés körítése, a szurkolók kezdeti lelkesedése méltó volt egy bajnoki döntőhöz. A közel 2000 néző székesfehérvári kétharmada azonban nem a megszokott látványt kapta, hiszen a két veretlen csapat közül ezúttal a vendégeknek jött ki jobban a lépés.
A küzdelem intenzitásáról, a játék keménységéről sokat elárul, hogy bár a mérkőzés sportszerű hangulatban zajlott, a bírói gárda összesen 240 jarddal büntette a csapatokat – nagyjából egyenlő arányban.
Az Eagles támadó fala az első playtől az utolsóig dominálta a line of scrimage-et.

2017-06-21 11:09:21

Tovább olvas